shomen

shomen

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Ajatuksia sitkeydestä ja kiitoksia

Daruma-nukke 
Kevään aikana junioreiden kanssa on paljon pohdittu harjoittelua ja siihen sitoutumista ja asennoitumista. Jokainen itse kantaa vastuun omasta harjoittelustaan. Jokaisen treenin alussa lausumme "onegaishimasu"; pyydän saada harjoitella kanssasi, lupaan tehdä parhaani ja antaa oman panokseni, jotta sinun harjoittelusi mahdollistuu. Kuvassa näkyvä Daruma-nukke on sitkeyden symboli. Se kaatuu seitsemän kertaa ja nousee ylös kahdeksan. Kuten mekin harjoitellessamme aikidoa. Annamme yhä uudelleen harjoitustovereille mahdollisuuden hioa tekniikkaansa käyttäen meidän sitkeyttämme hyväkseen. Nousemme aina ylös, hyökkäämme aina uudelleen. Tekniikka tai harjoite ei lopu siihen, kun toinen meistä kaatuu, vaan se jatkuu yhä uuteen hyökkäykseen. Sitkeys kasvaa ja ymmärrämme, ettei kyse ole voitosta tai tappiosta, vaan tavasta toimia, olla ja elää. 





Hannele Akkasen vieressä kuva hänen kynäruiskulla maalaamastaan taideteoksesta, joka on upea jäljennös Otake-sensein valokuvasta sensein nuoruusvuosilta. Kuva löytyy dojon teehuoneen seinältä ja siinä on kuvattuna Janin Katori Shinto-ryun opettaja Japanista.


Dojolla käy toisinaan Saaren taiteilija- ja tutkijaresidenssin asukkaita tutustumassa aikidoon ja Hietamäen Dojon toimintaan. Teatteri-ilmaisun ohjaaja, taiteilija Väinö Makkonen inspiroitui kirjoittamaan kauniin ja väkevän runon tutustuttuaan Hietamäen Dojoon, sen ainutlaatuiseen ilmapiiriin ja miljööseen.

Suuret kiitokset molemmille suurenmoisille taitajille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti